Lübeck julmarknad

Lübecks medeltida kvartalet är en perfekt miljö för en julmarknad.Under slutet av november och hel december så är Lübeck en enda stor Julmarknad. Men egentligen så är det olika marknadsområden. Lübecks julmarknad är den mest besökta av svenskar. Här finns all information julmerknaerna.

Traditionell julmarknad på Rådhustorget, Koberg och Breite Straße

Festliga julstjärnor och smyckade granar förtrollar Gamla Stan och bjuder in till en mysig promenad genom den traditionella julmarknaden runtom rådhuset på torget. 

I den klara vinterluften doftar det av brända mandlar och glüwein. De över 200 marknadsstånden erbjuder ett stort utbud av juldekorationer och träleksaker och varje år framställs en speciell julmarknadsmugg.

27 november 2019 - 30 december 2019

Vardagar kl. 11.00 – 21.00, fredag och lördag kl. 11.00 - 22.00

Julafton och juldagen stängt

 

Historisk julmarknad vid Marienkirchhof

Upplev en medeltida jul. Den historiska julmarknaden vid Mariakyrkan tar er med på en tidsresa till det förgångna.

Framför den imponerande tegelkulissen visar träsnidare och andra hantverkare upp sina verk och på scenen bjuder historiskt klädda gycklare och musiker på underhållning.

27 november – 30 december 2019 Dagligen 11.00-19.00

 

Maritim julmarknad på Koberg

På julmarknaden på Koberg snurrar ett jättelikt pariserhjul och en enastående vy över den underbara staden i juletid är garanterad.

Här sprider sid dofter av rökt fisk och nybakat bröd och de historiska byggnaderna St. Jakobi och Heiligen-Geist-hospitalet bildar en sagolik kuliss runt marknaden. Gamla träfat, fiskenät och ett strandat skeppsvrak ger dig en alldeles speciell maritim upplevelse.

27 november – 30 december 2019

Vardagar kl. 11.00 – 21.00, fredag och lördag kl. 11.00 – 22.00

Julafton, juldagen stängt

Sagoskogen vid Mariakyrkan

Kära barn, har ni varit i Sagoskogen? Skynda dit till Törnrosa, Hans och Greta och alla de andra sagofigurerna. Bredvid Mariakyrkan har de hittat en fin plats under adventstiden och glädjer både ung som gammal. Mästerkatten i stövlar och Snövit och de sju dvärgarna bjuder in till en spännande resa i sagovärlden, med 20 olika små sagohus att utforska.

27 november – 30 december 2019

måndag – lördag kl. 10.00 – 19.00, söndagar kl. 11.00 – 19.00

Stängt julafton till 2.a juldagen

Konsthantverksmarknad i Heiligen-Geist-Hospital

Konsthantverk, musik, glögg, våfflor och pastor Baltrock. Missa inte marknaden i Heiligen-Geist-Hosptial.  Mer än 150 konsthantverkare från hela Tyskland, Skandinavien och de baltiska staterna ställer ut sina arbeten i den historiska byggnaden och visar prov på gamla och nya tekniker. Här presenteras bl.a. keramik, handvävda ting, sidenkonst, porslin och glas. 

För trötta ben finns en våffelstuga med hemgjorda våfflor, ett kafé med soppa och smörgåsar samt försäljning av glögg och vin för de frusna. Levande musik för besökarens julstämning. Julmarknaden drivs av ideella krafter via "Frau und Kultur e. V., Gruppe Lübeck". Nettoförtjänsten går till olika kulturella och sociala ändamål i Lübeck.  

I den speciella atmosfären i Heliga Andes sjukhus från 1200-talet kommer många hantverkare återigen att uppvisa och erbjuda högkvalitativa och individuella skapelser. Besökare kan höra kor eller instrumental musik flera gånger om dagen - musik i museet. Också för det fysiska välbefinnandet tillhandahålls förgrening. Hantverksmarknaden har organiserats och drivits av Lübeckergruppen för Kvinnor och Kultur e.v. i mer än 50 år - och detta på frivillig basis med 200 kvinnor! Varje år är deras motivation att donera hela nettoresultatet för sociala och kulturella ändamål i Lübeck. För besökare hemma och utomlands är denna unika marknad den perfekta inställningen för julen före julen - höjdpunkten i Lübeck, "Christmas Town of the North".

29 november - 9 december 2019 Dagligen 10.00-19.00

 

Julmarknad för barn och familj

En alldeles speciell julmarknad i Lübeck får barnens ögon att lysa - vid sidan om det största vimlet, framför den pittoreska bakgrunden av den gamla innerstaden vid Obertrave, är det barnens önskemål som är viktigast.

Kärleksfullt dekorerade stånd sprider en stämningsfull vinteratmosfär i den lilla julbyn, där barn kan aktivera sig i ett mysigt pysselrum och i julbageriet får de tillsammans med en bagare baka sina egna kakor.

23 november 2019 – 1 januari 2020

Öppet varje dag dag mellan kl. 11.00 – 19.00, matställen till 21.00, fredag och lördag kl. 11.00 - 22.00

Stäng julafton och juldagen.

Konsthantverksmarknad i St. Petrikyrkan

Mer än 50 konsthantverkare från norra Tyskland ställer ut sina arbeten i den stämningsfulla atmosfären i den 800 år gamla Petrikyrkan. I det stämningsfulla kyrkorummet finns keramik, träarbeten, textilkonst, smycken, glas och bärnsten, ull- och vävarbeten, akvarellmåleri, klassiska leksaker såväl som  täljstens-, tenn- och läderarbeten. På den medeltida gården utanför kyrkan finns förfriskningar att tillgå. 

27 november – 20 december 2019

Öppet dagligen mellan kl. 10.00 – 19.00 

Inträde: Vuxna € 2,50 Barn under 12 år: gratis